UniCredit Bank a fost desemnata Cea mai Bună Bancă din România pentru companii și pentru ESG

Zboruri anulate sau întârziate, concediu pierdut. Cum își pot recupera românii banii dați pe bilete

intarziate

În luna trecută, platformele de turism au raportat o creștere de 47% a întârziilor și anulărilor de zbor. Din cele 11% zboruri rezervate prin aceste platforme, 11% au fost întârziate oficial. Numărul anulărilor a crescut de două ori față de luna mai.

De aceea, mulți români au fost afectați de zboruri anulate sau întârziate. Aceasta a dus la pierderea concediului și la cheltuirea de bani pe biletele de avion. Dar, există modalități de a recupera banii și de a salva vacanța.

Dacă ați avut zboruri anulate sau întârziate, nu vă îngrijorați. Există soluții pentru a recupera banii cheltuiți pe biletele de avion. Aflați cum puteți face acest lucru și salvați vacanța de zborurile problematice.

Zborurile anulate sau întârziate în Europa

Principalele rute de zbor afectate sunt cele spre și dinspre orașe mari din Europa. Acestea includ Londra, Paris și Milano. Zeci de mii de pasageri au fost nevoiți să aștepte sau chiar să renunțe la zboruri.

Astfel, mulți români au fost afectați în timpul călătoriilor în Europa. Au pierdut zile importante de vacanță.

Creșterea numărului de întârzieri și anulări de zbor

În ultima lună, o platformă de turism online a raportat o creștere mare a întârziărilor și anulărilor de zbor. Au fost 47% mai multe în comparație cu luna precedentă. Aceasta arată că întârzierile și anulările de zbor sunt o problemă comună.

Cum să îți recuperezi banii pentru biletele de avion

Pentru a-ți recupera banii de pe biletele de avion, există mai multe opțiuni. Unul dintre acestea este să ceri compensații conform regulamentului UE. Acest regulament spune că pasagerii au dreptul la bani dacă zborul este anulat sau întârzat. Poți să contactezi și compania aeriană pentru a cere un ramburs sau o reprogramare a zborului.

Verifică și asigurările pe care le-ai luat. Acestea pot acoperi întârzieri sau anulări de zbor.

Există mai multe modalități de a-ți recupera banii de pe biletele de avion. Este important să știi drepturile tale. Dacă întâmpini probleme, poți contacta autoritățile sau un avocat specializat.

Recuperarea banilor poate fi un proces greu. Așa că, fii bine pregătit și aibă documentele necesare.

O nouă soluție: bilete de avion rambursabile

O soluție nouă pentru români este biletele de avion rambursabile. Dacă nu poți călători, poți recupera 90% din costul biletei în maximum 30 de zile.

De asemenea, biletele de avion rambursabile acoperă mai multe motive decât cele medicale. Costul acestei asigurări este de 10% din valoarea biletei.

Așadar, românii au mai multe opțiuni pentru a-și recupera banii dacă biletele de avion sunt anulate sau întârziate. Este crucial să știu despre drepturile lor conform regulilor UE. Trebuie să contacteze companiile aeriene pentru a cere compensații.

FAQ

Ce înseamnă zborurile anulate sau întârziate?

Zborurile anulate sau întârziate înseamnă că un zbor nu pleacă la ora programată sau este anulat complet. Aceasta poate fi foarte neplăcută pentru pasageri.

De ce zborurile pot fi anulate sau întârziate?

Zborurile pot fi anulate sau întârziate din diverse motive. Printre acestea se numără condițiile meteorologice nefavorabile și probleme tehnice ale aeronavelor. De asemenea, greve și întârzieri la îmbarcare pot cauza întârzieri.

Ce drepturi au pasagerii în cazul zborurilor anulate sau întârziate?

Conform regulilor UE, pasagerii au dreptul la compensații pentru zboruri anulate sau întârziate. Acestea primesc și asistență gratuită și informații clare despre situația zborului.

Cum pot solicita pasagerii compensații în cazul zborurilor anulate sau întârziate?

Pentru a solicita compensații, pasagerii trebuie să contacteze compania aeriană. Trebuie să prezinte detaliile zborului și motivele anulării sau întârzierii. De asemenea, pot apela la organizații de protecție a consumatorilor sau la autorități aeronautice pentru ajutor suplimentar.

Ce opțiuni există pentru a-ți recupera banii pe biletele de avion?

Pentru a-ți recupera banii, poți cere compensații conform regulilor UE sau contacta compania aeriană pentru rambursare sau reprogramare. De asemenea, asigurările de călătorie pot acoperi întârzieri sau anulări.

Când și cum pot recupera banii pentru biletele de avion rambursabile?

Pentru a recupera banii, trebuie să achiziționezi un bilet rambursabil și să nu poți călători. Trebuie să furnizezi documente care atestă motivul anulării.Ekonews.ro